Geld lenen voor notaris

Geld lenen voor notaris

Wanneer je een huis gaat kopen en een hypotheek afsluit, komen er naast de aankoopprijs nog een aantal andere kosten bij kijken. Een van deze kosten is het inschakelen van een notaris. De notaris is verantwoordelijk voor het opstellen en passeren van de koopakte en het inschrijven van de hypotheekakte in het Kadaster. Maar wat als je niet genoeg geld hebt om de notariskosten te betalen? In dit artikel bespreken we de mogelijkheden om geld te lenen voor de notaris.

Hypotheek verhogen

Als je al een hypotheek hebt afgesloten voor de aankoop van je huis, is het mogelijk om je hypotheek te verhogen om zo de notariskosten te financieren. Dit kan alleen als je overwaarde hebt op je woning en de bank akkoord gaat met het verhogen van je hypotheek. Het voordeel hiervan is dat je de kosten kunt spreiden over de looptijd van je hypotheek. Houd er wel rekening mee dat je maandlasten zullen stijgen als je je hypotheek verhoogt.

Particuliere lening

Als je geen mogelijkheid hebt om je hypotheek te verhogen, kun je ervoor kiezen om een particuliere lening af te sluiten. Dit is een lening bij een privépersoon of een online kredietverstrekker. Het voordeel van een particuliere lening is dat je vaak snel kunt beschikken over het geld en dat er geen notariskosten verbonden zijn aan het afsluiten van de lening. Het nadeel is dat de rente vaak hoger is dan bij een reguliere lening bij de bank. Zorg er daarom voor dat je goed de voorwaarden vergelijkt voordat je een particuliere lening afsluit.

En savoir plus sur le sujet